Presentatie Wacht maar en 1943 in JHM

Presentatie Wacht maar en 1943 in JHM

Delen:

In november 2020 presenteerde Stichting Amphora Books met groot genoegen twee prachtige, nieuwe boeken gerelateerd aan de familie Pimentel:

Wacht maar; Het veelbewogen leven van Henriëtte Pimentel geschreven door Esther Shaya en Frank Hemminga:
een indrukwekkende biografie over Henriëtte Henriquez Pimentel, bekend door haar heroïsche verzetswerk tijdens de Tweede Wereldoorlog als directrice van de joodse crèche.

1943; Het lot van de familie Pimentel geschreven door Henk Dijkman en Fokko Weerstra: twaalf kleine biografieën van leden van de familie Pimentel die duidelijk maken hoe de jodenvervolging ingreep in het leven van joodse Amsterdammers.

Door COVID-19 gerelateerde omstandigheden kon de presentatie niet doorgaan, waarop de auteurs spontaan op de fiets en in de auto sprongen om de eerste exemplaren te overhandigen en dit met hun telefoontjes te filmen.

Esther Shaya en Frank Hemminga gaven hun eerste exemplaar van Wacht maar; Het veelbewogen leven van Henriëtte Pimentel aan Els Kloek, historica, hoofdredacteur van het Vrouwenlexicon en schrijfster van 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis.

Henk Dijkman en Fokko Weerstra gaven hun eerste twee exemplaren van 1943; Het lot van de familie Pimentel aan Anneke Goudsmit, lid van de familie Pimentel, in haar werkzame leven advocaat en procureur. Zij was onder meer raadsheer in het Gerechtshof Amsterdam en Tweede Kamerlid voor D66. En ook aan Diana Pimentel, lid van de familie Pimentel.

Concertpianiste Eleonora Semjonova voerde een speciaal voor Henriëtte Pimentel geschreven stuk uit op de piano.

Het filmpje dat we maakten is hier terug te kijken. Uiteraard kunt u de boeken bestellen via www.amphorabooks.nl of via uw reguliere boekhandel.