Informatieve film naar aanleiding van de verschijning van ‘Het grote kinderspel’

Home / Amphora books / Informatieve film naar aanleiding van de verschijning van ‘Het grote kinderspel’
Informatieve film naar aanleiding van de verschijning van ‘Het grote kinderspel’
Delen:

Het had een mooie presentatie moeten worden: we zouden op zaterdag 25 april in het buitencentrum in Nijverdal het nieuwe boek van Bert Jan Flim ten doop houden: Het grote kinderspel. In Nijverdal omdat het boek zich daar gedeeltelijk afspeelt en ook omdat het huisje waar de oprichter van onderduikorganisatie NV zich lange tijd schuil hield samen met vier onderduikkinderen, vlakbij het buitencentrum ligt.

In plaats van de presentatie zijn we op de dag van verschijnen op bezoek gegaan bij Bert Jan Flim in Groningen. We interviewden hem over zijn vader en de rol die Herman Flim heeft gespeeld in de NV. Ook spraken we in Groningen met Rosie Colthof (1932), een van de NV-onderduikkinderen, die zich nog heel goed kan herinneren hoe het allemaal is gegaan met haar in die oorlogsperiode en hoe de NV ervoor zorgde dat zij veilig de bevrijding kon vieren.

Annemiek Gringold, curator van het Joodse Cultureel Kwartier in Amsterdam, heeft voor ons het boek geduid. Ze plaatste het in de literatuur die er reeds verschenen is over de Hollandsche Schouwburg en de creche.

Het filmpje is hier terug te kijken.

Op zondag 19 april 2020 was onze auteur Bert Jan Flim te gast bij het NPO 1 programma OVT. Om 11.20 uur begon de uitzending over het boek Het grote kinderspel, ‘een indringende, aangrijpende oorlogsroman’  over het onderduikwerk van de NV, een onderduikorganisatie die in tweede wereldoorlog 231 kinderen liet onderduiken. U kunt de uitzending hier terugluisteren.

 

 

0 Title

Leave a Reply