Nieuws

Home / Nieuws

Informatieve film naar aanleiding van de verschijning van ‘Het grote kinderspel’

Informatieve film naar aanleiding van de verschijning van ‘Het grote kinderspel’

Het had een mooie presentatie moeten worden: we zouden op zaterdag 25 april in het buitencentrum in Nijverdal het nieuwe boek van Bert Jan Flim ten doop houden: Het grote kinderspel. In Nijverdal omdat het boek zich daar gedeeltelijk afspeelt en ook omdat het huisje waar de oprichter van onderduikorganisatie NV zich lange tijd schuil hield samen met vier onderduikkinderen, vlakbij het buitencentrum ligt.

Boekpresentatie Joodse Huizen deel 6

Boekpresentatie Joodse Huizen deel 6

Het had een prachtige middag in de Uilenburgsjoel moeten worden op zondag 19 april, met een groot gezelschap. Velen hadden zich al enthousiast aangemeld. Maar helaas moest vanwege COVID-19 het plan voor de presentatie van Joodse Huizen deel 6 worden aangepast.

We maakten met hulp van Gert Jan de Vries, Frits Rijksbaron, Anna Enquist en Kefah Allush een virtuele presentatie waarbij Anna Enquist een mooi gedicht ten gehore bracht. Kefah Allush sprak een prachtige tekst uit en nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Aanbiedingsbrochure verschenen

Aanbiedingsbrochure verschenen

In maart 2020 verscheen bij Amphora Books de aanbiedingsbrochure voor het voorjaar waarmee we de nieuwe boeken van de komende tijd aankondigden. De boeken zullen in de loop van het voorjaar en in de zomer verschijnen. De brochure is hier in te zien.

Voor het najaar hebben we alvast een prachtig boek op de rol staan over Henriette Pimentel, de vrouw die directeur was van de creche tegenover de Hollandsche Schouwburg in de oorlogsperiode.