Sjemita hier en daar
Terugblik en vooruitzicht
Door: Rabbijn R. Evers, Rabbijn S. Wagschal en E.S. Evers 

ISBN: 978 90 6446 056 2
€ 10,00


Na het land in Israël zes jaar te hebben bewerkt en de gewassen en vruchten te hebben geoogst, moeten de boeren het elk zevende jaar laten rusten - het sjemita jaar. Een 'Sjabbat voor het land' noemt de Bijbel het. Wat er dat jaar toch groeit, heeft een gewijzigde status: Je mag het niet oogsten en niet gewoon verkopen.
Het systeem heeft naast een religieus doel, ook een duidelijke sociaal-economische functie. Gedurende dit 7e jaar is iedereen gelijk wat betreft de opbrengst van het land: zowel de landeigenaren als de landlozen. Bovendien laat het bijbelse systeem ook alle schulden vervallen in dit jaar.
In dit boek gaan de auteurs in op de praktische problemen van landbouw in Israël gedurende elk zevende rustjaar: over de traditionele landbouwwerkzaamheden, maar ook kassen, hydrocultuur, siertuinen, en de bloemenindustrie.

 

Rabbijn mr. drs. R. Evers werd in 1954 geboren en studeerde af in klinische psychologie & fiscaal recht. Daarnaast behaalde hij in 1989 de Rabbinale graad. Sinds 1990 is hij rabbijn bij het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap en in 1991 werd hij tot Rector van het Nederlands Israëlitisch Seminarium benoemd. Hij publiceerde vele populair-wetenschappelijke artikelen over het Jodendom en verschijnt regelmatig in de media.

Na een Tora- en Talmoedstudie in Europa en Israël heeft Elisha S. Evers (1980) zich gevestigd als internationaal vastgoedbelegger. Al van jongs af aan leerde Elisha met zijn vader, rabbijn R. Evers. Het was voor beiden een uitdaging en genoegen om dit boek samen te schrijven. Zo konden ze weer uren achtereen lernen en discussiëren over de onderwerpen uit dit boek.


Naar winkelwagen

Recent verschenen

NIEUW VERSCHENEN!

NIEUW VERSCHENEN!

Het Koosjere Bakboek!

Het Koosjere Bakboek!

NIEUW verschenen

NIEUW verschenen

KLIK voor meer informatie

KLIK voor meer informatie

Recent verschenen!

Recent verschenen!